Nieuws


Afbeelding bij artikel

Waar mogelijk krijgen onze woningen verwarming en warm water van Het Groene Net

Datum
14 juni 2022
Body tekst

In Sittard is woningcorporatie ZOwonen één van de eerste klanten van Het Groene Net. Nieuwbouwprojecten kregen bij de bouw al een aansluiting en ook de eerste bestaande wijken schakelden over van aardgas naar lokale warmte.

Bestuurder Janine Godderij: “Bij nieuwbouw heeft een warmteaansluiting een duidelijke meerwaarde: het kost ongeveer net zoveel als een cv-ketel en de woning is meteen klaar voor de toekomst. Met het aansluiten van ons vastgoed op het warmtenet helpen we bovendien mee aan de verdere groei van Het Groene Net in de stad. Waar mogelijk krijgen onze woningen daarom verwarming en warm water van Het Groene Net.”

Beste optie voor huurders

Bij het verduurzamen van bestaande woningen kiest ZOwonen vooralsnog bij voorkeur voor de zogenaamde no-regret-maatregelen. “Dus isolatie en  zonnepanelen. Als woningcorporatie gaan we voor zekerheid en willen we het beste voor onze huurders. Aansluiten op het warmtenet kan lastig zijn omdat bewoners soms nog een vast meerjarig gascontract hebben.” Voor het aardgasvrij maken van enkele collectief verwarmde wooncomplexen in het Noorden van de stad liggen al wel samenwerkingsovereenkomsten met Het Groene Net klaar. “Hier wordt het warmtenet uitgebreid, waardoor we de  gasgestookte cv-ketels in deze gebouwen kunnen vervangen.”