Eisenhowerflats aangesloten op Het Groene Net

De Eisenhowerflats 1 en 2 van ZOwonen zijn aangesloten op Het Groene Net. Directeur Erik Stronk van Ennatuurlijk, wethouder Ruud Guyt en directeur Ton Mans van ZOwonen draaiden op maandag 26 februari de kraan open waarmee de aansluiting operationeel werd. De aansluiting betekent dat deze flats van duurzame warmte worden voorzien door middel van restwarmte van de Biomassa Energiecentrale Sittard.

Voor de bewoners van beide flats betekent de aansluiting dat zij een lagere energierekening betalen. Er is namelijk minder gas nodig om de verwarming draaiende te houden. Voor ZOwonen is het nemen van duurzaamheidsmaatregelen een mogelijkheid om direct de woonlasten van haar huurders omlaag te brengen. Andere maatregelen die in dat kader genomen zijn bij Eisenhower 2 zijn de plaatsing van zonnepanelen op het dak en de gevel van de flat.

In de voorfase is veelvuldig met de bewoners overlegd. Bij die overleggen stonden de zekerheid van levering en vermindering van woonlasten centraal. Aan die volwaarden is voldaan zodat aansluiting op Het Groene Net gerealiseerd kon worden.

Duurzaamheidsambitie ZOwonen

ZOwonen wil bijdragen aan een duurzame samenleving met zorg voor onze planeet en toekomstige generaties. Daarom investeren we in duurzame woningen die het wooncomfort van onze klanten verhogen en de woonlasten verlagen.

Naast de energetische maatregelen zetten we in op maatregelen die elkaar versterken binnen het thema duurzaamheid zoals minder materiaalgebruik, hergebruik van materialen, gezondheidsaspecten zoals geluid, luchtkwaliteit, thermisch comfort, licht en visueel comfort.

 

Tags: , , , , ,

Contact

Klantenservice

Onze klantenservice staat voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

T
085 – 27 34 541
E

Storingen

Voor het doorgeven van een storing kunt u 24 uur per dag,
zeven dagen per week het storingsnummer bellen.

T
085 – 27 34 587

Klik hier om zelf te controleren of er een algemene storing bekend is bij u in de buurt.