Tarieven

Tekst

Eenmaal per jaar, op 1 januari, wijzigen de tarieven voor warmte. Hieronder vind je de standaardtarieven voor 2022.

 

De huidige tarieven blijven gelden eind 2022. Heb je vragen over het prijsplafond of het tarief voor 2023?

klik dan hier 

 

Tekst

Het tarief in 2022

Op 1 januari 2022 zijn de warmtetarieven voor dit jaar gepubliceerd. De kosten voor het leveren van warmte zijn hoger geworden dit jaar. Wij begrijpen je zorgen over de energiekosten heel goed. We voelen ons verantwoordelijk om de energierekening voor jou zo betaalbaar mogelijk te houden. We hebben ons dan ook ingespannen om de stijging van warmtetarieven voor 2022 te matigen. Daarbij hebben we scherp gekeken naar onze werkelijk gestegen kosten door de historisch hoge energieprijzen. De kosten om warmte te leveren zijn daardoor flink gestegen.

De totale kosten (variabel en vaste kosten) stijgen bij ons met ongeveer 35% ten opzichte van het maximum van de ACM van 2021 waar een stijging van 67% is toegestaan. Ten opzichte van onze eigen tarieven van 2021 stijgen de kosten voor onze warmteklanten met ongeveer 54% ten opzichte van 2021 bij een gemiddeld gebruik van 35 GJ (waar ACM mee rekent).

Door de stijgende energieprijzen heeft de overheid ervoor gekozen om alle huishoudens in Nederland in 2022 een extra vergoeding te geven. De extra vergoeding voor warmte bedraagt ongeveer 22 EURO per maand. De vergoeding wordt gegeven via de elektriciteitsrekening. Je vindt de vergoeding daardoor terug via de elektriciteitsrekening en dus niet via onze warmterekening. Het netto-effect voor jou als klant komt daarmee gemiddeld uit op een stijging van ongeveer 28 EURO per maand. Kijk hier als je nog vragen hebt over de eenmalige extra heffingskorting.

Bekijk hier het tarievenblad met de tarieven voor 2022. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend

Let op: vanaf 1 juli is de BTW op energie verlaagd van 21% naar 9%. De prijzen vanaf 1 juli zijn te zien op het tarievenblad. 

Tarievenblad 2022

Jouw persoonlijke tarief bekijken

De tarieven op het tarievenblad zijn alleen van toepassing voor klanten met een standaardtarief. Voor bepaalde situaties kunnen afwijkende afspraken van toepassing zijn. Je kunt jouw tarief terugvinden in je persoonlijke account op Mijn Warmte.

Wat betekent de prijsstijging voor jou?

We berekenen alleen de werkelijk gestegen kosten door en hebben er alles aan gedaan ons warmtetarief zo laag mogelijk te houden. Toch gaat een gemiddelde klant -met een jaarlijkse afname van 30 Gigajoule- ongeveer 50 EURO per maand meer betalen waarvan je dus nog 22 EURO per vergoed krijgt via je elektriciteitsrekening.

Jouw persoonlijke tarief en ons advies om je voorschot aan te passen kan je terugvinden in je persoonlijke account op Mijn Warmte.

Jouw voorschot zelf controleren en aanpassen?

Je huidige voorschotbedrag is nog niet aangepast op het nieuwe warmtetarief 2022. Controleer daarom zelf of je huidige voorschot nog hoog genoeg is en pas het indien nodig meteen aan. Dat kan eenvoudig via www.mijnwarmte.nl. Hier vind je jouw warmtetarief en kan je snel en eenvoudig gegevens doorgeven, controleren en/of wijzigen. Een beetje hulp nodig? In ons stappenplan lees je hoe je kunt inloggen om te controleren of je voorschotbedrag nog voldoende is. Zo wordt de kans dat je achteraf moet bijbetalen kleiner.

Lees hier stap voor stap hoe je je voorschot aan kunt passen

Meer weten?

Lees hier alle vragen en antwoorden

Meer weten over uw tarief?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

Je kunt ons bereiken via:

Whatsapp (0611461151)
Telefoonnummer: 085-2734587
E-mail: klantenservice@hetgroenenet.nl