Duurzame warmte voor Adviescentrum Rabobank Westelijke Mijnstreek

Onlangs is het Adviescentrum van de Rabobank aan de Bergerweg in Sittard definitief aangesloten op Het Groene Net. Om dit moment duurzaam te markeren, ondertekenden beide partijen een samenwerkingscontract. Het pand wordt voortaan verwarmd en gekoeld met duurzame warmte. Deze is afkomstig van de restwarmte van de Biomassa Energiecentrale Sittard (BES) en SABIC’s naftakraker Olefin 4 op Brightlands Chemelot Campus.

Duurzame ambities

Al tijdens de bouw van het Adviescentrum in 2014 is een overeenkomst gesloten tussen Rabobank Westelijke Mijnstreek en de gemeente Sittard-Geleen om het pand op Het Groene Net aan te sluiten. De technische installatie van het pand is destijds zo aangelegd dat het gebouw, zodra het ondergrondse warmtenet beschikbaar is, eenvoudig kan worden aangesloten. Dat moment is nu aangebroken. De ondertekening vond plaats op 12 december in het Adviescentrum. Pascal Vandermeulen tekende namens Rabobank Westelijke Mijnstreek, Ruud Guyt en Erik Stronk vertegenwoordigden Het Groene Net.

BREAAM Very Good

Mede op basis van deze duurzame ambitie is het Adviescentrum gecertificeerd met het duurzaamheidslabel BREEAM Very Good. Ook de energiezuinige installaties, hoge isolatie, driedubbel glas, goede daglichttoetreding, slimme ledverlichting en de klimaatgevels en –plafonds van het gebouw hebben hieraan bijgedragen. De aansluiting op Het Groene Net is een laatste, bijzonder waardevolle stap om de bedrijfsvoering nog duurzamer en sterker te maken. Want de bank helpt niet alleen klanten bij het realiseren van een duurzame samenleving, maar neemt daarin zelf ook de regie.

Lokaal warmtebedrijf

De gemeente Sittard-Geleen stond in 2009 aan de wieg van Het Groene Net als lokaal warmtenet. Het initiatief heeft in de voorbije jaren verder vorm gekregen. Sinds 2015 zijn de gemeente en duurzame energieleverancier Ennatuurlijk beiden vijftig procent aandeelhouder. De gemeentes Beek en Stein sluiten aan als het warmtenet ook daar uitgerold wordt. Uiteindelijk gaat Het Groene Net 12.000 huishoudens in Sittard-Geleen, Beek en Stein voorzien van warmte. De provincie Limburg ondersteunt de ontwikkeling van Het Groene Net, als een katalysator in het aardgasvrij maken van woningen en kantoren. Zo dragen alle betrokken partijen samen bij aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelen van de gemeenten, de provincie en het Rijk, met warmte uit de eigen regio.

Contact

Klantenservice

Onze klantenservice staat voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

T
085 – 27 34 541
E

Storingen

Voor het doorgeven van een storing kunt u 24 uur per dag,
zeven dagen per week het storingsnummer bellen.

T
085 – 27 34 587

Klik hier om zelf te controleren of er een algemene storing bekend is bij u in de buurt.