Consument

Over de warmte bij u thuis

U verwarmt de ruimtes en het kraanwater bij u thuis met warmte die duurzamer is dan die van cv-ketels op aardgas. Het is namelijk afkomstig van Biomassa Energiecentrale Sittard en het petrochemische bedrijf SABIC op bedrijventerrein Chemelot. Tijdens industriële processen van SABIC komt restwarmte vrij die anders verloren zou gaan. Die wordt nu nuttig ingezet bij u thuis!

Voordelen van duurzamere warmte

Uw aansluiting op het warmtenet van Het Groene Net biedt heel wat voordelen. We sommen ze hieronder voor u op.

Comfortabel en praktisch

Warm water voor de radiatoren en vloerverwarming is altijd direct beschikbaar. Het warm kraanwater dat u gebruikt, heeft bovendien altijd de juiste temperatuur en de afleverset in uw meterkast of berging is veel kleiner dan een cv-ketel. Bovendien is er geen rookgasafvoerkanaal nodig. U bespaart dus ruimte.

Leveringszekerheid

Het Groene Net doet er alles aan om uw warmtelevering zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Komt er in de technische ruimte, het warmtedistributienet of in de afleverset toch een storing voor? Dan verhelpen wij die.

Veilig en duurzaam

Het verwarmingssysteem is een veilig systeem. Er lopen namelijk geen gasleidingen door uw woning. De warmteleidingen en -installatie voldoen bovendien aan de hoogste veiligheidseisen. Ook wordt het wijkverwarmingssysteem 24 uur per dag op afstand bewaakt. Met het verwarmingssysteem in uw woning stoot u minder broeikasgassen (CO₂) uit dan met een cv-ketel op aardgas. 

Niet duurder en geen onderhoud van uw cv-ketel

Er is geen sprake van onderhouds- of vervangingskosten voor uw cv-ketel. Bovendien betaalt u niet meer dan iemand die zijn kraanwater en ruimtes in huis verwarmt met aardgas, dankzij het 'Niet meer dan anders principe'. Het principe houdt namelijk de maximum prijs van gas aan. De regels daarvoor liggen ook vast in de Warmtewet 2014.

We leveren al in Sittard

De inwoners van de wijk Limbrichterveld-Hoogveld maken al gebruik van duurzame warmte en koude. De eerste fase van Het Groene Net in Sittard-Noord werd namelijk in 2017 aangelegd. Binnenkort gaan wij leveren in Sittard-West en Sittard-Centrum. Wilt u meer weten over de werkzaamheden voor de aanleg van het warmtenet?

Aanmelden

Duurzaam, eenvoudig en collectief. De kracht van Het Groene Net ligt in de eenvoud en collectiviteit van de oplossing; geen installaties en onderhoud meer maar enkel een warmtewisselaar en telefoonnummer bij storingen. Én een unieke kans om als regio gezamenlijk een grote slag te slaan qua verduurzaming. Geen enkel ander alternatief kan dat!

Heeft u interesse om aan te sluiten op het lokale warmtenet? Geef uw gegevens door via het aanmeldformulier.

Contact

Klantenservice

Onze klantenservice staat voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

T
085 – 27 34 541
E

Storingen

Voor het doorgeven van een storing kunt u 24 uur per dag,
zeven dagen per week het storingsnummer bellen.

T
085 – 27 34 587

Klik hier om zelf te controleren of er een algemene storing bekend is bij u in de buurt.